NEWBORN

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Scroll Down

VOOR DE SESSIE

Wanneer je een newborn sessie boekt gaan we samen overleggen voor een geschikte datum. Ik zet altijd je uitreken datum in mijn agenda zodat ik rekening kan houden met je shoot. Zodra jullie kleine geboren is, is het dat ook belangrijk dat je mij zo snel mogelijk bericht doet zodat we een datum kunnen inplannen. Het beste is om binnen de eerste 21 dagen een sessie te plannen, dan slapen de kleintjes vaak nog het meest. De sessie vindt plaats bij jullie thuis zodat je niet het huis uit hoeft en jij, je partner en je kleintje zich helemaal op het gemak voelen. Heb je speciale wensen of een kleur die je heel mooi vindt of juist helemaal niet? Laat mij dit tijdig weten, zo kan ik het beste rekening houden met jullie wensen en ook de juiste kleuren mee brengen. Ook is het voor mij handig om te weten of er meerdere broertjes en zusjes aanwezig zijn.

Het is niet de bedoeling dat er meerdere mensen aanwezig zijn bij de shoot, dit kan vaak voor te veel prikkels zorgen bij de baby, broertjes en zusjes maar ook bij jullie. Ga geen opa's en oma's uitnodigen om te komen kijken tijdens de shoot. zij zien de foto's na afloop wel. Verder is het verstandig dat jullie het huis goed hebben opgeruimd. Het kan namelijk zijn dat we een aantal foto's maken in de keuken, woonkamer en vaak ook in de slaapkamer. het meest voorkomende is de woonkamer en de ouderlijk slaapkamer. Het is mooi als hier een neutraal en effen dekbed op ligt en dat onnodige spullen uit het zicht zijn zodat er op de foto's geen afleidende voorwerpen staan.  Voor kleding heb ik vaak het advies om zo neutraal mogelijk te gaan, aardetinten doen het altijd goed op de foto. Drukke prints en teksten zijn toch altijd een afleiding, probeer dit te vermijden. Ik zal de rekening versturen voor dat de sessie plaats vindt, deze dient binnen twee weken te worden voldaan.

TIJDENS DE SESSIE

We proberen het zo te plannen dat jullie kleine net gegeten heeft en het buikje lekker vol zit zodat hij of zij in slaap valt. Denk eraan om jullie kindje makkelijke kleertjes aan te doen. Zo kunnen we snel beginnen zonder dat het vervelend wordt met aan en uitkleden en hij/zij lekker door kan slapen. Het is belangrijk dat het in huis lekker warm is (minimaal 21 graden), de kleertjes gaan natuurlijk uit. Houd hier dus zelf ook rekening mee, trek geen dikke trui aan. Jullie hebben de keuze uit mijn neutrale collectie met achtergronden. Ik zal samen met jullie kijken naar welke kleuren het beste bij jullie kleine passen. Dan zal ik beginnen met fotograferen op de uitgekozen achtergronden. Jullie kindje in verschillende poses leggen en zo een mooie gallery schieten zodat jullie straks keus hebben uit verschillende foto's. Tijdens de sessie kunnen (als dat gewenst is) ook foto's worden gemaakt met ouders of broertjes en zusjes. De duur van een sessie hangt helemaal af van jullie en je kleintje. Ik zal nooit langer doorgaan dan jou kindje (of jij) kan hebben. 

NA DE SESSIE

Na de sessie ga ik aan de slag met jullie foto's, Jullie krijgen binnen 7 dagen een voorproefje op de mail doorgestuurd en de rest van de foto's worden binnen 21 dagen afgewerkt. Ik maak een ruime selectie van +/- 30 a 35 foto's en bewerk deze in mijn persoonlijke style. Zodra ik klaar ben met de foto's kom ik bij jullie terug voor een bestelsessie. Dan kunnen jullie mij aangeven welke foto's jullie zouden willen en of jullie eventueel extra foto's willen afnemen. Ik zal jullie uiteraard helpen bij het uitkiezen. De uitkozen foto's ontvang je gelijk van mij in hoge resolutie op een USB- stick. Eventueel andere gewenste fotoproducten worden later bezorgd. 

WAT NEEM IK MEE?

Wat neem ik allemaal mee tijdens een shoot? Ik zorg natuurlijk dat alle benodigde spullen aanwezig zjin. Mijn auto is volgeladen met lampen voor als er eventueel te weinig licht is, een beanbag (groot rond kussen waar jullie kindje op komt te liggen), een stelling om de achtergronden mee vast te maken en neutrale achtergronden in verschillende tinten; wit, grijs, beige, zacht blauw, groen en zacht roze. Heb je zelf een kleedje of deken die goed als achtergrond kan dienen, laat mij het dan even weten. Ik heb verschillende pakjes en haarbandjes bij me die we kunnen gebruiken. 

LIFESTYLE

WAT KAN JE VERWACHTEN?

Scroll Down

VOOR DE SESSIE

Wanneer je een lifestylesessie boekt gaan we samen overleggen voor een geschikte datum. De sessie vindt plaats op een mooie locatie in de natuur of bij jullie thuis.  Vindt de sessie bij jullie thuis plaats is het handig dat ik voor de tijd even wat foto's heb gezien, dan kan ik bepalen of ik lampen nodig heb. Verder is het verstandig dat jullie het huis goed hebben opgeruimd. Het kan namelijk zijn dat we een aantal foto's maken in de keuken, woonkamer en vaak ook in de slaapkamer. het meest voorkomende is de woonkamer en de ouderlijk slaapkamer. Het is mooi als hier een neutraal en effen dekbed op ligt en dat onnodige spullen uit het zicht zijn zodat er op de foto's geen afleidende voorwerpen staan.  Voor kleding heb ik vaak het advies om zo neutraal mogelijk te gaan, aardetinten doen het altijd goed op de foto. Drukke prints en teksten zijn toch altijd een afleiding, probeer dit te vermijden. Ik zal de rekening versturen voor dat de sessie plaats vindt, deze dient binnen twee weken te worden voldaan.

TIJDENS DE SESSIE

 Tijdens de shoot spreken we af  op een locatie en dan maken we samen een korte wandeling door het gebied, we gaan op verschillende plekken foto's maken. Vindt de shoot thuis plaats gaan we natuurlijk gelijk aan de slag. Ik zal jullie vragen om samen te knuffelen en te spelen met de kinderen, zet ze op je schouders, deel lekker veel kusjes uit en geef vooral mij niet te veel aandacht. ik vraag vanzelf of je een keer deze kant op wilt kijken. Als ik merk dat je je wat ongemakkelijk voelt vraag ik je vaak op kleine opdrachtjes te doen, deze stellen niet veel voor maar hierdoor kom je vaak wel in een ontspannender sfeer.

NA DE SESSIE

Na de sessie ga ik aan de slag met jullie foto's. Jullie krijgen binnen 7 dagen een voorproefje op de mail doorgestuurd en de rest van de foto's worden binnen 21 dagen afgewerkt. Ik maak een ruime selectie van +/- 30 a 35 foto's en bewerk deze in mijn persoonlijke style. Zodra ik klaar ben met de foto's Krijgen jullie een link door gemaild en kunnen jullie door middel van de hartjes een selectie maken van de foto's die je wilt afnemen. Als je klaar bent met de keuze kun je mij een seintje geven en maak ik een download link voor je, via deze link kun je de foto's downloaden.. Eventueel andere gewenste fotoproducten worden later bezorgd. 

WAT NEEM IK MEE?

Naast mijn camera en een goed humeur heb ik altijd een deken bij me voor als we buiten foto's maken. dan kunnen jullie ook even op de grond zitten zonder vieze kleren te krijgen.